Alexandru Dăscălescu – un manager de aur al turismului bucovinean

Pe Alexandru Dăscălescu, l-am cunoscut  acum vreo câţiva ani în urmă, când pornit din aceeaşi pasiune ca şi el, pentru turism, dezvoltam revista , încercând să depistez pensiuni de calitate cu oameni de calitate.

Era pe afară, făcea ceva treabă şi l-am întrebat, văzându-l aşa firav, pe unde este managerul, eu confundându-l cu vreun băiet bun la toate!

DSC_0150

  • Eu sunt managerul, mi-a spus el zâmbind şi întinzându-mi mâna să mă salute.

Nu îmi trebuie mult ca să-mi dau seama de calitatea umană a celui cu care intru în contact. În faţa mea se afla un tânăr manager, cu mult respect şi bun simţ. A fost o bucurie să-l descopăr şi să conversez cu el, iar de atunci, nu am mai oprit colaborarea naostră.

Este din generaţia nouă de manageri în turism, şcolit pe băncile cele mai bune ale Iaşului şi crescut într-o familie deosebită, de unde a avut ce învăţa. Iar primul lucru care se învaţă, şi este obligatoriu atât în viaţă cât mai ales în turism, este bunul simţ şi respectul!

DSC_0311

Pensiunea pe care o administrează – La Bucovineancă  face parte din elita hotelieră românească, fiind clasificată la patru margarete. Arhitectura respectă întru-totul stilul bucovinean, îmbinarea dintre lemn şi piatră fiind una reuşită, plăcută ochiului şi spiritului celui care o vizitează. Îţi rămâne dragă la suflet şi mereu vei reveni cu plăcere, să te bucuri de serviciile de calitate.

DSC_0662

  • Când ai început să lucrezi la pensiune  Alex?

Aproape imediat după terminarea şcolii şi specializarea în turism, părinţii mi-au făcut „paşaport” spre Bucovina, dorind să las astfel, toate tentaţiile unui oraş precum Iaşi-ul, care dacă nu eşti tare, ajung să te copleşească!  Alături de ei şi de sora mea, am construit această afacere în turism, pe care astăzi o puteţi admira. Este o muncă a întregii familii!

DSC_0370

O muncă pe care aţi făcut-o bine, deoarece pensiunea La Bucovineancă este foarte bine cotată pe Booking – cel mai mare site de rezervări şi de recenzii în turism, aveţi note de la 9 în sus, ceea ce dovedeşte multe în spate!

Da, este multă muncă, de echipă, fiindcă în turism trebuie să ai o echipă în care fiecare are trasate nişte obligaţii. Dacă nu le iei ca pe nişte obligaţii şi faci totul cu suflet şi cu pasiune, atunci tot ceea ce faci nu este o corvoadă, iar rezultatele se văd şi se simt de către turişti. Ei sunt cel mai bun etalon al muncii noastre! Atunci când turiştii  revin este clar că ne-am făcut munca cu dăruire! Pentru mine şi familia mea, este o bucurie şi o pasiune de a munci în turism. Aici, este o adevărată şcoală a vieţii, care ne formează pe fiecare, Clientul este cel căruia îi datorăm totul, pentru asta suntem aici! Noi am ajuns să vedem turiştii, ca pe nişte membri ai acestei mari familii,  care se numeşte La Bucovineancă !

DSC_0165

Alexandru Dăscălescu, managerul de aur al Bucovinei este bucovinean prin adopţie.

Pensiunea sa – La Bucovineancă, este una din pensiunile de elită a turismului românesc, fiind clasificată la 4 margarete şi cotată pe cel mai mare site de rezervări şi recenzii turistice – Booking, cu note peste 9, ceea ce arată calitatea serviciilor prestate către turişti.

Zona deosebit de frumoasă unde este pensiunea – VAMA,  precum şi gastronomia delicioasă, naturală şi tradiţională. fac mereu ca acestă pensiune să fie plină mereu, trebuind să îţi faci rezevări cu câteva săptămâni înainte sau chiar luni!

Este partener al Revistei de Turism de peste 3 ani !

vama 1

DSCN2156DSCN2162

DSCN2230DSCN2232DSCN2244DSCN2318

Interviu realizat de Constantin Butnariu   –  iunie 2017

Reclame